Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2008 12:23 - Мариела Киселкова-Мел: По делата ще ги познаете
Автор: rosibel Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5934 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 19.06.2011 08:34


 

image
I Важно е какво е останало след теб
l Няма нищо звездно в това, че всеки втори ме познава

Преди да стане фотограф и графичен дизайнер, Мариела Киселкова с прякор Мел работи като журналист на свободна практика във в. “Литературен форум”, сп. “Sax”, публикува статии в сп. “Инсайт” и “Go Intro”. Участието й в първото у нас реалити шоу „Биг Брадър“ безспорно й носи огромна популярност, но самата Мел едва ли е от хората, които разчитат само на това. Журналист, фотограф, графичен дизайнер - вкусът и модерното мислене й осигуряват успех в начинанията. Пример за това е и първата й самостоятелна изложба. В CV-то й влизат концепция, графичен дизайн и фотография на материали за някои от най-престижните места и фирми в София: „Хилтън“, „Кемпински-Зографски“; „V.I.P. Shop“; „Алкон“; рекламни материали за шоуто на Нешка Робева „Орисия”и други. В нейното авторско предаване се опитва да поднася интересна информация, за всичко онова, което се случва около нас, и ни настройва положително за понеделник сутрин, когато работната седмица отново започва.

Кое твое качество ти помогна, за да успееш да се реализираш като ТВ водеща?
Като за начало акредитациите и бекстейджовете за различни фестивали, концерти и партита са един добър стимул. Това е в рамките на шегата. Ако трябва да съм честна, рядко са ми допадали български предавания. До няколко години преобладаваха политически обзори и спортни предавания и вероятно това е била и причината да не мога да изгледам нито едно цяло предаване. Или пък винаги някакви хора си крещят и спорят и е ужасно натоварващо. За това и в моето авторско предаване се опитвам да поднасям интерсна информация, за всичко онова което се случва около нас, забавно е и те насройва положително за поноделник сутрин, когато работната седмица отнова започва.

Доказа ли нещо на себе си и на зрителите чрез предаването?
Целта ми не е била да доказвам нещо, но мога да кажа, че направих много неща за първи път, като да карам свръх лек самолет, срещнах се с много известни личности, като Васил Найденов, Ирина Флорин, Гравити Ко, Тончо Токмакчиев, Мими Иванова, Светльо от Хиподил, Рой Марш, Ник Уорън, Карен Шахназаров, Кила Кела, Бед Къмпани, Сър Алан Паркър и др. Разбрах какво е засада във футбола, разкривали сме тънкостите в тунинговането на коли и местата, на които можеш да си намериш гадже, влизали сме зад кулисите в театъра и при dj-ите на големите партита, в личния живот на звездите...

Моралът на българина днес?
За съжаление все още е двоен. Хората имат едни морални ценности в обществото и други вкъщи. Все още не могат да говорят за нещата от живота и в общуването преобладава грубата сила вместо откровенността. Когато не можеш или не смееш да изразиш чувствата си поради условностите на насадени морални ценности, те не могат да бъдат истински. Не искам да кажа, че изграденият със столетия морал в едно общество е нещо лошо, но трактовката на тези ценности трябва да се определя от времето, в което живеем. Не може да има антиспин кампании, без да можем открито да говорим за секс или да говорим за тероризъм, като избягваме неудобните теми.

Промени ли се животът ти след участието ти в Big Brother? Какво ти донесе учатието в шоуто?
Промяната не е коренна. Просто познавам повече хора и повече хора ме познават. За съжаление нищо не е станало по-лесно, каквата беше моята тайна надежда. Може би най-значимото нещо, което е последвало от Big Brother, е запознаството с настоящия ми приятел.

Чувстваш ли се като звезда в момента?
Представям си най-звездният миг от живота си примерно с поставянето на мои фотографии в някой музей за модерно изкуство или поне издателство “Ташен” да издаде албум с мои фотографии. В това, че всеки втори човек на улицата ме познава, няма нищо звездно. Важно е какво е останало след теб или както се казва “по делата ще ги познаете”, а не по прическата.

Реализира ли детските си мечти?
Като малка исках да стана пилот от формула 1. Май няма да ми се получи, но имам още много какво да постигна. 

Остава ли ти време за любов? 
Събота и неделя е времето за любов. Въпреки че живеем заедно през седмицата ни остава много малко време да сме заедно. Всеки уикенд си правим дълга закуска с палачинки – аз правя палачинките, а той плънката. Много рядко ни се случва да се разделяме за повече от няколко часа. 

Парите или чувствата са по-важни за една връзка според теб?
В една връзка е важно всичко. Ако семейният бюджет зависи само от едната страна, винаги се получават търкания. Никой не харесва да му дават джобни, а и битовизмите винаги убиват любовта. За стабилна и красива връзка е необходима основата от един нормален живот, да не се споглеждате неловко кой да плати вечерята или да се чудите как да си платите тока или парното. И най-важното е да можеш да разчиташ на другия, да можеш да му кажеш всичко. А ако една връзка не се основава на чувства и уважение, няма как да просъществува.

Най-голямата лъжа, която си чувала за теб?
Ох, доста странни неща съм чувала за себе си, но може би статията, в която пишеше, че съм бременна. Разбрах за нея първо от майка ми и трябваше да й обясня, че ако бях наистина бременна, щеше да разбере от мен, а не от жълтата преса.

На какво се усмихваш?
На много неща. Преди малко в колата в задръстването се разминах с едно малко дете. Аз много инстинктивно му се изплезих и се разсмяхме. Винаги има на какво да се усмихнеш, стига сърцето ти да е отворено за положителни емоции.

Поддържаш ли домашния уют?
Пускам миалната и се грижа за творческия хаос в дома. Докато живеех сама се стараех поне веднъж седмично да организирам санитарен полуден, но сега ми се налага само артистично да си разхвърлям моите ъгълчета.

За финал, какво би казал на читателите?
Трябва да се научат да бъдат щастливи и да разберат, че това зависи само от тях.

Публикувано във "Вестник за дома" - брой 12, 22-28 март 2007, Година XVI



Тагове:   Мариела,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: rosibel
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1019689
Постинги: 85
Коментари: 12
Гласове: 262
Архив
Блогрол