Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2008 14:02 - Антонина Стойнова: Примитивност има навсякъде, но ние прекалихме
Автор: rosibel Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2621 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 19.06.2011 08:33


 

image

l Бих се срамувала, ако удостоверяваме българското присъствие в Европа чрез поп-фолка
l Много съм разсеяна и не минава ден, без да загубя нещо

Водещата на “Музикален спектър” по TV 7 дни завършва Музикалната академия в София и ако щете вярвайте философия в СУ, но сега шеговито казва, че по-скоро би станала доцент по музикална естетика. Омъжена е щастливо, с 10- годишен Том Сойер в къщи - синът им е адско буйно дете. По-интересното е, че скоро Тони направи две интервюта със световно известни музиканти: Джон Майел (бащата на британския блус) и Пол Роджърс от КУИН. Обича рок и джаз, ненавижда от сърце чалга музиката. Мечтата й е това лято да отиде в Монтрьо, Швейцария, където вече 40 години се провежда Международен джаз-фестивал. Там свирят най-големите звезди, с които Тони иска да се запознае.

Как си представяш живота без музика?
Май никой от нас не може да си представи живота без музика.  Можеш без кола, без черен хайвер и стриди – да, но без музика, каквато и да е тя, е невъзможно. И е късмет за тези от нас, които се занимаваме професионално с нея. А водещият на музикално предаване е най-важното да обича музиката!

Смяташ ли, че БГ музиката може да влезе в класациите на MTV?
Че ще влезе някога е ясно, въпросът е - кому е необходимо да се напъваме толкоз и MTV ли непременно трябва да ни е критерият за хубава музика.

Концертът, който ти е направил най-силно впечатление? 
Много са. Пред всеки голям изпълнител се прекланям, когато го слушам и смятам, че няма друг като него. И така до следващия… Все пак като концерт бях изчерпана от Depeche Mode.

Отношението ти към поп-фолка и има ли аналог този стил в другите европейски страни? 
А бе стана страшно, че още малко и поп-фолка ще ни идентифицира като “национална” култура. Би ме било срам, ако българското присъствие в Европа, удостоверяваме чрез поп-фолка. Така де – по-примитивна и достъпна култура има навсякъде, но пък, че ние прекалихме е факт.

Имаш ли други интереси освен музиката?
Карам ски, обичам планината през зимата, когато всичко е тихо, през лятото има много звуци в планината. И те са интересни, ама зависи какво търсиш…

Ти имаш много ангажименти, как минава един твой ден?
Не по часовник, ха,ха... Много съм разсеяна, всичките ми приятели знаят това и добродушно се шегуват с тази моя разсеяност. И общо взето не минава ден да не загубя нещо. Въобще при мен нещата са: откъдето дошло - там заминало. Шегувам се…

Имаш ли мечти, свързани с професията?
Всяко лято, вече 40 години в Монтрьо, Швейцария има Международен джаз-фестивал. Свирят най-големите звезди, които можеш да си представиш. Мечтата ми е това лято да съм там.

image

Замисляла ли си се някога да създадеш свой музикален състав и какъв стил предпочиташ?
По-рано, много по-рано свирех на бас китара в един състав, свирила съм и в чужбина, като почти всички български музиканти, които си изкарват хляба в скандинавските страни и Далечния изток. Ама сега по-скоро бих станала доцент по музикална естетика. Шегувам се…

Каква си извън служебните ангажименти?
Свободна от всичко, в най-буквалния смисъл на този израз.

Кое е най-характерното за теб като личност и като жена?
Малко е банално това, което ще кажа, и направо си е тривиално, ама какво да направя като обичам хубавите парфюми и дрехи. Със сина ми /на 10 години е/ се дуелираме в гората до нас.

Опиши ни стила ти на обличане?
Трябва някой да ме забележи. Пак женска черта, ама всичко правим, за да ни забележат. То затова процъфтява модната и козметична индустрия, ха,ха…

Обичаш ли да готвиш? 
Готвя вдъхновено и рядко. Готвенето е нещо като писането на поезия – ако музата кацне, се раждат шедьоври. И ако обичаш…

Пожелай нещо на нашите читатели.
Все си мисля за онази песен на Бийтълс, скоро имаше и такъв концерт в НДК – „Аll U Need Is Love” - „Всичко, от което се нуждаем е любов, така де - няма нужда от шампанско и автобани, от замъци и круизи, нито от Версаче и Прада, нищо от това не може да замести любовта.


Публикувано във "Вестник за дома" - Брой 16, 18-24 април 2007, Година XVI

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: rosibel
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1019684
Постинги: 85
Коментари: 12
Гласове: 262
Архив
Блогрол