Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2009 18:23 - Стефан Спасов: Любима роля: в театъра – Пол Братър, в живота - добро момче
Автор: rosibel Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5645 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 19.06.2011 08:31


 

image

I Moят дом е моята кола

I Идеалната за мен жена трябва да има хубава усмивка

I Бих искал да науча децата си на трудолюбие и отговорност

Младият водещ на най-популярното телевизионното състезание „Минута е най-много“ Стефан Спасов завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 2000 г. Като професионален актьор се снима в българския филм „Коледата невъзможна“, американския екшън „Влакът на смъртта“, италианския филм „Сорая“. Любимата му роля в театъра е ролята на Пол Братър от пиесата на Нийл Саймън „Боси в парка“, а в живота – ролята на доброто момче. В „Минута е много“ работи от пролетта на 2003-та.

Вие имате изяви в театъра, киното и телевизията. Къде се чувствате в свои води?
Ако става дума за това къде колко опит имам, определено в театъра Там съм играл най-много, но това не значи, че се чувствам най-добре. В театъра всичко е много трудоемко и не винаги се получава. Хубавите неща изискват много време и усилия. В телевизията от една страна е по-приятно, тъй като е по-леко, по-бързо се работи. Разбира се и тя си иска своите усилия. Телевизията и киното те правят по-известен. И най-добрия актьор да си, в театъра те гледат ограничен брой хора, докато в телевизията можеш да влезеш на гости у всекиго.

Вашият личен принос в предаването „Минута е много“? Разкажете ни нещо от кухнята на предаването?
Ако имам принос, то е да дойдат повече млади хора в предаването. Това е, което кара „Минута е много” да се развива, а в същото време и да запазва традициите, които е изградила през годините.

Ако имахте възможност да избирате, какъв формат ТВ предаване бихте избрали да водите?
Игра, със сигурност. И разбира се „Минута е много”.

А с кой актьор от световна величина бихте искали да си партнирате?
С Ал Пачино, докато още снима. Бих снимал „Първичен инстинкт” 3 със Шерън Стоун.

Коя е любимата ви роля в театъра, а в живота?
Ролята на Пол Братър от пиесата на Нийл Саймън „Боси в парка”, която сега играем в театър „Сълза и смях”. В живота играя ролята на доброто момче. 

image

Какво ви харесва и какво ви дразни в българина?
Дразни ме това, че е изключително завистлив и мързелив. Трудолюбието на българина е мит от край време. Иначе повечето българи са умни, но не знаят как да използват способностите си. Хората си мислят, че нещо като им е дадено с висше и то е достатъчно, за да успяват. А не е така. Човек трябва да работи усърдно, за да се развива и да усъвършенства своя талант.

Какво си казвате вечер след успешен и не толкова успешен ден?
Много често неуспехите ме абицират повече, това до известна степен също е успех. В този смисъл за мен всеки ден е успешен, независимо дали записите на предаването или представленията са минали добре. Старая се да гледам позитивно и да извличам полза от грешките си.

Ревнуват ли ви вкъщи от сценичните изяви?
Не, тъй като ревността се гради на липсата на доверие между хората. Лошото е, че често нямам много време за тях. Говоря за всички – майка ми, баща ми, приятелката ми. В този смисъл съм им длъжник.

Имате ли любими занимания извън сцената?
Много обичам да шофирам и понякога си правим състезания с нашата продуцентка Надежда Кехайова. Пътуванията и посещенията на всички прекрасни места в България, които можеш да видиш. Родопите на първо място, любимият ми град Копривщица, където имам къща и често ходя там да се зареждам с енергия, след тежка седмица. Карлово, Резово и Боженци също са ми много любими места.

Домът за вас е...? Домошар ли сте?
Моят дом е моята кола. В днешното напрегнато ежедневие прекарвам повече време в нея, отколкото вкъщи. Но в момента строя ателие в един от най-хубавите квартали на София, в подножието на Витоша. Чакам с нетърпение да го завърша. Тогава може и да стана домошар.

Какви качества трябва да притежава иделната за вас жена?
Да има хубава усмивка.

На какво бихте искали да научите децата си?
На работа и отговорност.

Умеете ли да готвите? Любима рецепта?
Обичам да правя салати. Любима ми е Гренобълската. Прави се със зеле, ябълки, червен лук и печени орехи. Ако трябва да дам рецепта на читателите, тя е следната: Всички продукти се нарязват – ябълките се нарязват на малки кубчета и се заливат с лимоновия сок, за да не почернеят. Червения лук се нарязва на ситно. Смесват се в голяма купа, добавят се орехи и се разбъркват. Добавя се бел или черен пипер, според вкуса. Прави се заливка от зехтин с оцет, към която се добавя горчица, сол и сметана. Добре е салата да престои в хладилника поне 30 мин. И много бяло вино! Наздраве!

За финал – вашата максима за живота?
Има едно парче на Бийтълс –
All we need is love!

Публикувано във Вестник за дома - брой 26 /28.06-4.07.2007/



Тагове:   интервю,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: rosibel
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1019706
Постинги: 85
Коментари: 12
Гласове: 262
Архив
Блогрол