Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2009 18:17 - Mира Добрева: Възможно ли е да кажеш "Да" пред Бога без любов
Автор: rosibel Категория: Лични дневници   
Прочетен: 10786 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 19.06.2011 08:28


 image

I За мен е важно да знам, че Жоро е другата половина от мен
I Надявам се да създавам онзи семеен уют, който всеки мъж заслужава

Истинска любов съществува! На 18-ия ден от най-слънчевия месец на лунна светлина и под хиляди звезди, в истинска златна ферия, две големи звезди Мира Добрева и Георги Торнев си казаха „Да“. След дългогодишно съжителство телевизионната водеща и режисьорът сключиха брак в курорта „Марина Кейп” край Ахелой. „Жоро е вълшебен човек. Спечели ме с едно вълшебство“, казва Мира Добрева. Истинско вълшебство може да се нарече и сватбата, състояла се край морето, заради легендата, че богинята на любовта Афродита е излязла от водата. Шаферка в прекрасна златна рокля беше дъщерята на Мира - Лора. Младоженците си обещаха да делят щастие и неволи пред близо 300 гости. 

Съществува ли истинска любов в реалния живот?
Разбира се, че съществува истинската любов! Та аз се омъжих за Жоро на 18 август! Възможно ли е да застанеш пред Бога, встъпвайки в брак с някого, без да го обичаш истински?

Преди да сключите брак с режисьора и продуцента Георги Торнев колко време бяхте заедно? Повече от 5 години бяхме заедно. Решението ни бе дълго обмисляно и въпреки това носеше онази романтика и емоция, присъща за моментните пориви на двама влюбени да скрепят любовта си завинаги в църква или с брачна церемония. Жоро е вълшебен човек. Спечели ме с едно вълшебство.

Очаквали ли сте, че някой ден ще се омъжите за него?
Малко след като се срещнахме, разбрахме, че си допадаме. Не бързахме с женитбата, решени да оставим времето да провери дали е мимолетно влюбване или любов, готова да остане с нас до края ни.

Какво ви подтикна да кажете „да“ пред олтара?
Допирните ни точки са много и вероятно затова стигнахме до сватбения олтар. Няма да отегчавам читателите ви с подробности. За мен е важно да знам, че Жоро е другата половина от мен и че за всеки човек си има една половинка, която го чака някъде. Той е състрадателен, мил, очарователен, остроумен, забележителен.

Как приемате ревността като човешко поведение?
Поведение, което превръща човека в развалина. Дори да напира в нас, ние с Жоро си спестяваме това чувство един към друг. Смятам, че имаме толкова хубави неща да си показваме, толкова мили думи да си изговорим! Защо ни е да се тормозим?

Оттук нататък кой ще дърпа конците в семейството?
Банално е, но ще го кажа – и двамата. Иначе не вярвам едно семейство да издържи повече от година.

image

Разкажете ни за вашия професионален старт... Постигнахте ли вече амбициите си или се стремите към нови върховe?
Човек рядко се задоволява с постигнатото и въпреки, че не го определям като амбиция, а като развитие, разбира се, че се стремя към нови върхове. Прогресът е присъщ за хората и вярвам, че никой няма да ме упрекне в прекомерен устрем напред. Професионалният ми път е започнал в Нова телевизия през 1996-та година, първото ми образование е “Балнеоложки туризъм” – в Датския колеж, следват “Човешки ресурси и бизнес администрация” в УНСС и “Телевизионна журналистика” в СУ”Климент Охридски”. В БНТ работя от 1999.

Кога един новинар заслужава похвалата: „Вие сте добър новинар“?
Ако следва принципите, които са общоприети, пък и донякъде сам е определил, за да чуе поне веднъж в живота си “Вие сте добър новинар” има шанс тези думи рано или късно да го направят щастлив и удовлетворен от работата си човек. Честност, обективност, безпристрастност, последователност, точност, любопитство, проницателност, бърза реакция, добра визия, добра дикция, много контакти… Мога да изреждам още, но знам, че човек с годините се усъвършенства и не се уморява да чака някога да го “наградят” с думите, които винаги е искал да чуе.

Защо добрата новина е лошата новина, защо новините започват с най-“черната“ новина, а не с някоя добра вест?
Добра е коректната, проверената, непреувеличената новина. Може да е “черна” наистина, но кажете, Вие щом се върнете от работа вечер, ако сте станала свидетел на катастрофа на „Цариградско шосе“, казвате ли на близките си “Добър вечер, какъв прекрасен ден беше днес”?

 

Дъщеря ви Лора, бихте ли искали да върви по вашия път? 
Дано си има неин път и дано надмине нашите успехи.

А колко деца бихте искате да имате?
Три.

Кой е пазителят на семейното гнездо?
Аз, като че ли. С годините, струва ми се, Жоро също се застоява повече в къщи. Надявам се да му създавам онзи семеен уют, който всеки мъж заслужава.

Обичате ли да готвите?
Обичам да готвя. Приготвям разнообразни салати. Всеки би казал, че е лесно, но от собствен опит вероятно знаете, че не е така. Една шопска салата не е еднакво вкусна във всички ресторанти, нали? Аз знам една рецепта за салата Гоакамоле. На нея ме научи един мексикански готвач, който я приготви пред очите ми, но сподели някои тайни за нея, които я правят неустоима. Освен всичко друго е и много полезна. Приготвя се от авокадо.

Вашата максима в живота?
Не се ръководя от максими. Следвам принципите си. Гледам да не преча никому.

Публикувано във Вестник за дома - брой 39 /27.09-03.10.2007/

 




Гласувай:
1



1. zaw12929 - Без любов- значи по сметка някои го ...
06.03.2009 18:24
Без любов- значи по сметка някои го правят
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: rosibel
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1017095
Постинги: 85
Коментари: 12
Гласове: 262
Архив
Блогрол